Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Dizolvator electronic de calcar Aqua 2000
Brand
2000
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Mod de functionare
Dizolvatorul electronic de calcar Aqua 2000 se va monta pe conducta de intrare a apei in imobil – inainte de ramificatie, dar dupa filtru sau tancuri de presiune (daca exista). Poate fi montat pe conducte din cupru, otel inoxidabil, polietilena, PEM sau din material galvanizat.

Orice vopsea sau izolatie trebuie curatata de pe conducta in zona unde va fi montat dizolvatorul. Unitatea nu poate fi montata pe racorduri flexibile din cauciuc cu armatura metalica.

1. Aplicati usor cele doua folii de PVC alb, mai mult de o infasurare completa in jurul conductei la o distanta de 120 mm avand ca referinta de masura centrul foliilor (vezi schita de mai jos)
2. Aplicati usor cele doua folii de aluminiu peste cele de PVC (vezi schita de mai jos), mai mult de o infasurare completa, astfel incat folia de aluminiu sa fie centrata pe folia (infasurarea) de PVC.
3. Montati cele doua coliere (electrozi) in jurul conductei, centrate pe foliile de aluminiu.
Atentie - la montarea colierelor nu deteriorati foliile de aluminiu !
4. Daca exista riscul producerii de condens in zona in care este instalat aparatul, conducta trebuie sa fie izolata cu materiale hidroizolante dupa montarea electrozilor (colierelor) pentru asigurea conditiilor de functionare la eficienta maxima a dizolvatorului.
5. Unitatea centrala va fi montata pe perete la maxim 1m distanta de conducta. Folositi schita de mai jos pentru marcarea gaurilor pentru diblurile si suruburile de fixare.

Fixati unitatea pe perete si conectati cablurile intre conectorii unitatii centrale si papucii de pe electrozi. Conectati adaptorul la unitate si la o priza electrica cu tensiunea de 220-230 V. Dizolvatorul va face o verificare interna inainte de a intra in regimul de functionare normal (dupa approx. 60 sec de la verificare, dizolvatorul va fi operational).
Aparatul Aqua 2000 dizolva calcarul care trece odata cu apa prin conducta. Ca urmare, calcarul isi pierde proprietatile de depunere si de creare a depozitelor pe peretii conductelor. Dupa 48 ore calcarul revine la starea initiala.
Ca efect al dizolvarii calcarului, tensiunea la suprafata apei se modifica, astfel se reduce cantitatea de detergent folosit uzual cu aproximativ 25%.
Dioxidul de carbon creat la dizolvarea calcarului inlatura depozitele vechi de calcar existente in instalatie. Sitele din instalatie (dusuri, robineti, filtre, etc) se recomanda a se curata de cel putin 2-3 ori in primul an de functionare.
Dizolvatorul este certificat VDE si CE si approbat in conformitate cu EN 60950-1, clasa de protectie IP 33.
Dizolvatorul are functie de autoverificare in timpul operarii. In caz de eroare in functionare, LED-urile vor pulsa intermitent
(in regim de functionare normal LED-urile vor aprinde consecutiv).

Perioada de garantie a produsului este de 4 ani, avand o durata medie de functionare de 15 ani, cu conditia respectarii riguroase a intructiunilor de montaj si exploatare conform Certificatului de Garantie anexat.
Din Gura in Gura